Branding

Met de juiste branding creëer je een sterk merk!

Branding, dat kan een heleboel betekenen. Een feilloos design, rebranding, merkstrategie, employer branding en nog zoveel meer. Dankzij de expertise van marketingbureau Regrow kan je rekenen op een geslaagde branding van jouw bedrijf. Of het nu een logo is of een een grootse campagne om kwalitatieve werknemers aan te trekken.

Hieronder kan je alvast wat meer info vinden over wat branding precies is!

Bekijk onze laatste brandingprojecten!

Branding. Wat is dat nu precies?

Alle vermeldingen van je bedrijfsnaam, logo, huisstijl,.. is in principe een vorm van branding. Hetzij het nu produceren van gepersonaliseerde pennen is of tot het sponsoren van events. Branding kan heel breed bekeken worden.

Huisstijl

De basis van iedere sterke branding begint bij het correct uitvoeren van de huisstijl. Een duidelijke huisstijlgids in je bezit hebben is dus een handige wegwijzer in de uitbouw van je merk. Op deze manier zorg je er voor dat je merk op éénzelfde manier wordt getoond aan de buitenwereld. In een huisstijlgids kan je bijvoorbeeld vinden op welke manieren je logo kan gebruikt worden, het kleurgebruik op je website of het gebruikte lettertype.

Communicatiestrategie

Een ander onderdeel van een ijzersterke merkstrategie is het uitdragen en bepalen van de communicatiestrategie. Hoe ga je om met klanten en partners? Op welke manier ga je communiceren? Hoe ga je om met klachten? Dit zijn allemaal elementen die bijdragen tot de perceptie van je merk door de buitenwereld en bijgevolg dus het uitbouwen van je merk. Elke vorm van interactie met je merk kan bekeken worden als een onderdeel van je communicatiestrategie. Niet alleen je externe communicatie valt hieronder, maar ook hoe je met je personeel intern communiceert.

Brand management

Je branding of merkidentiteit is hoe je jouw verhaal en waarden naar de buitenwereld brengt. In principe is dit de persoonlijkheid van je bedrijf. Brand management is eigenlijk het bewaken van het karakter van je bedrijf of merk en ervoor zorgen dat hier een duidelijke lijn in zit, waar niet van af wordt geweken. Consistentie is key! Je kan bijvoorbeeld een beter product aanbieden dan je concurrent, maar minder verkopen door een gebrek aan een sterke merkstrategie. . Hieronder een kleine oefening voor je bedrijf?

-Visualiseert je logo de kenmerken en waarden van je bedrijf?

– Wat is je doelgroep?

– Welk gevoel wil je opwekken?

– Wat moeten je klanten ervaren bij interactie met je bedrijf?

 

Een goede branding komt voor in al je communicatiekanalen. Heb je moeite met het bepalen van je communicatiestrategie of het uitdragen van je huisstijl? Geef ons dan zeker eens een seintje! Hieronder alvast een paar voorbeelden van branding bij onze klanten.

www.debestesteakvanbelgie.be

www.theyacht.be

www.elkewillems.be